Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy

bea

Użytkownicy
  • Zawartość

    181
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    9

Ostatnia wygrana bea w dniu 18 października 2018

Użytkownicy przyznają bea punkty reputacji!

Reputacja

12 Niezła

O bea

  • Tytuł
    Gwarek

Informacje szczegółowe

  • Płeć
    Kobieta

Ostatnie wizyty

4135 wyświetleń profilu
  1. Szkoda tylko, że nie wiadomo, które to Akurat używam nici dentystycznej codziennie i chętnie bym się dowiedziała, które są bezpieczne dla zdrowia...
  2. bea

    Sahara zazielenia się co 20 000 lat

    To na kiedy przewidywana jest najbliższa zmiana? Takie info powinno się znaleźć w artykule...
  3. bea

    Krople do oczu, które zapobiegają bliznowaceniu i mętnieniu rogówki

    Ciekawe czy te krople pomogłyby na wysychanie oczu będące skutkiem Zespołu Sjögrena
  4. Najgorsze jest to, że uwielbiam mleko i sery, więc i tak je spożywam, a później łykam tabletki antyhistaminowe Te "mleka" roślinne to nawet nie leżały smakowo obok mleka...
  5. Tak, wiem co to laktoza, to cukier mleczny. Nie chodziło o nietolerancję laktozy. Ja np. nie mam nietolerancji laktozy, tylko uczulenie na mleko i jego przetwory
  6. Ma być i smaczne, i zdrowe i łatwe/szybkie do przyrządzenia. Myślisz, że ludzie zrezygnowaliby z normalnego jedzenia na rzecz tabletek lub proszku, gdyby te były zdrowe i pełnowartościowe? Skoro smażony stek jest taki niezdrowy, to zapewne wiele osób będzie skłonna zamienić go na carpaccio, tatar czy nawet mięsko gotowane lub duszone, ale raczej nie zechcą zamieniać go na serwatkę w proszku. BTW wiele osób przekonuje, że mleko też jest niezdrowe. Mnóstwo dziewczyn na grupie o kosmetykach pisało, że odstawienie mleka i jego przetworów wyleczyło je z trądziku. Wiele osób ma na mleko uczulenie, w tym i ja, ale niestety bardzo je lubię i nie potrafię sobie odmówić. @3grosze - ile Ci płacą za reklamę tego proszku? Bo ewidentnie widać, że masz jakiś interes w reklamowaniu tego
  7. A, jeśli chodzi o nie smażenie, to bardzo lubię tatar i carpaccio. Problem w tym, że do tego trzeba mieć naprawdę dobrej jakości i świeże mięso
  8. Nie wiem co ma do tego tytuł. Wiem za to, że mnóstwo ludzi jest tak zapracowanych, że naprawdę nie ma ani czasu, ani siły zajmować się gotowaniem jakichś wymyślnych potraw. Poza tym i tak nie wierzę, że z tego proszku można przygotować potrawę, która smakowo mogłaby konkurować ze stekiem, ale wciąż czekam na ten przepis. Chętnie sprawdzę
  9. A co można zrobić dobrego z takiego proszku? Nigdy się nie spotkałam z przepisem, który by wykorzystywał proszek serwatkowy, poza słodkościami, a słodkości nie jadamy. No ew. można dodać do zupy, ale to nadal nijak nie może zastąpić steka A tak ogólnie, to jestem zwolenniczką prostych potraw z dobrej jakości surowców. Życie jest zbyt krótkie, żeby je spędzać na pichceniu Steka wrzucasz na patelnię i masz za kilka minut pyszne jedzonko, nie musisz nic kombinować
  10. Ale kotlety sojowe faktycznie niewiele się różnią od tych z mięsa, a serwatkowy proszek ma się do tego nijak. Nawet jeśli będzie zjadliwy, to na pewno nie jest żadną atrakcją Zresztą ja sobie poradzę, i tak jem bardzo niewiele mięsa, a wołowinę to może z raz w miesiącu. Wieprzowiny nie jadam, bo mi śmierdzi. Gorzej z ciężko pracującym fizycznie facetem, dla którego odmówienie sobie przyjemności zjedzenia steka będzie naprawdę trudne
  11. Sportowcem nie jestem. Moje zapotrzebowanie na białko jest dosyć niskie, więc nie mam powodu jadać takich rzeczy. A jak już raz na jakiś czas potrzebuję zjeść trochę białka, to wolałabym, aby było smaczne, a nie tylko zjadliwe.
  12. A jak może smakować proszek z serwatki? Podejrzewam, że to jak mleko w proszku tylko o smaku serwatki. Co niby może w tym być smacznego?
  13. Istnieją produkty, które są zarówno zdrowe jak i smaczne. Nie wiem dlaczego ktoś miałby się umartwiać i odmawiać sobie smacznego jedzenia na rzecz jakiegoś proszku. To już by chyba człowiek całkiem w depresję wpadł. Nie jestem masochistką I żeby nie było, odżywiam się całkiem zdrowo. Wędlin nie jadam wcale, a mięso dosyć rzadko Jeśli pojawi się produkt smaczny i zdrowy, którym będzie można zastąpić mięso, to chętnie całkiem z tego mięsa zrezygnuję. Niestety, na razie nic takiego nie znalazłam Mąka nie jest niczym wartościowym. Pszennej w ogóle nie jadam, bo mam na nią uczulenie. Jedyny produkt mączny, jaki jem, to chleb żytni razowy, ale i tak nie jadam go codziennie
  14. Jakość sera mogę przynajmniej ocenić po smaku, a jakiś gówniany proszek i tak nie będzie mi smakować. Można wiedzieć, dlaczego w ogóle tak mi wciskasz ten produkt? Sam sobie go jedz jak Ci smakuje
  15. @3grosze - prawie nigdzie nie było pełnego, szczegółowego składu. Nie będę pół dnia szukać Poza tym i tak wolę naturalne jedzenie, niż jakiś podejrzany proszek, nie wiadomo jak dokładnie wyprodukowany I nie wydaje mi się, żeby coś takiego mogło mi w ogóle smakować. To już sobie ser wolę zjeść
×