wilk 94 Posted May 14, 2011 Zauważyłem, że do głównego kanału RSS (http://kopalniawiedzy.pl/wiadomosci.rss) albo nie trafiają wszystkie newsy, albo istnieją tam zbyt krótko (zbyt mała ilość „slotów” w stosunku do ilości działów). Jeśli przez pewien czas nie uaktualnia się czytnika, to istnieje spora szansa, że część artykułów nam umknie. Kanały działów mieszczą po 10 ostatnich artykułów, zaś ten zbiorczy jedynie 15, co przy 5 działach może gubić artykuły nawet już po 2 dniach. Share this post Link to post Share on other sites
Webby 6 Posted May 14, 2011 Masz rację, to znikanie jest związane z tym że niektóre działy są popularniejsze i przyrost newsów jest w nich większy. Nowy limit 50 newsów powinien zapobiec "przegapianiu" notek. Share this post Link to post Share on other sites
Pakarakan 1 Posted March 10, 2013 Witam, Nie wiem, czy tylko ja tak mam na Firefox 19.0.2, ale od kilku dni RSS wcale się nie ładuje. Pzd Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted March 12, 2013 „U mnie działa.” Spróbuj ponownie dodać kanał lub ręcznie wymusić aktualizację. Share this post Link to post Share on other sites
Usher 20 Posted September 2, 2013 Co teraz dzieje się z RSS? Ostatnie wiadomości są sprzed dwóch dni (i po odświeżeniu, i po ponownym dodaniu kanału). Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted September 2, 2013 Był weekend? W weekend zwykle nie pojawiają się newsy. U mnie aktualnie są z 29, 30.08 i 2.09. Share this post Link to post Share on other sites
Franek Kimono 0 Posted October 2, 2013 Witam! Od kilku dni nie działa kanał rss. Pisałem nawet na mail z tą wiadomością narazie bez oddzewu. Wam też nie działa? Pozdrawiam Share this post Link to post Share on other sites
Usher 20 Posted October 2, 2013 Teraz działa, w weekend była przerwa. Jednak faktycznie co jakiś czas utyka, bo wiadomości są na portalu, a w RSS pojawiają się z wielogodzinnym opóźnieniem - czyżby feed nie był generowany automatycznie? Share this post Link to post Share on other sites
Franek Kimono 0 Posted October 3, 2013 Ja próbuje korzystać z tego rss http://kopalniawiedzy.pl/wiadomosci.rss i on cały czas nie działa. Są jeszcze jakieś inne adresy? Share this post Link to post Share on other sites
Usher 20 Posted October 3, 2013 U mnie działa. Próbowałeś skasować kanał i dodać go ponownie? Może masz coś nie w porządku z czytnikiem RSS czy z czego tam korzystasz? Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Błoński 127 Posted October 3, 2013 Poproszę Jacka, by się temu przyjrzał. Share this post Link to post Share on other sites
Franek Kimono 0 Posted October 7, 2013 Jednak winne za nie działanie ponosi moja sieć akademicka, bo w domu mi działa elegancko. Dziwne bo inne kanały jak i strona kopalni wiedzy działa. Pozdrawiam i dziękuje za zainteresowanie sprawą.a Share this post Link to post Share on other sites