Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy
KopalniaWiedzy.pl

GMO - nadzieja czy zagrożenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam temat dość stary ale problem cały czas obecny i pogłębiający się. (...) Wielu ludzi niestety niema wiedzy na ten temat lub ich wiedza jest taka jest bo jest.

 

Problem jest, ale tym problemem jest ignorancja. Niestety Ty również nie masz wystarczającej wiedzy na ten temat.

 

95% chorób cywilizacyjnych powodowanych jest własnie przez dzisiejsze szkodliwe jedzenie.

 

A jedynym dowodem, który na to macie, to różne oszołomskie stronki, albo pseudobadania takich pseudonaukowców, jak Seralini.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nie tym dowodem są tysiące badań i wzrost chorób cywilizacyjny w momencie kiedy przestałą liczyć je jakoś a zaczęła ilość.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Napisano (edytowane)
nie tym dowodem są tysiące badań i wzrost chorób cywilizacyjny w momencie kiedy przestałą liczyć je jakoś a zaczęła ilość.

 

Podaj jakieś linki do tych rzetelnych badań, bo jak narazie na poparcie swoich słów nie masz zupełnie nic. Porponuje się zapoznać najpierw z poniższym linkiem. Znajdziesz tam dużo merytorycznych informacji.

 

 

Edytowane przez wilk
usunięto spam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mamy sporo źródeł naszych współczesnych problemów i trudno określić co ma większy, a co mniejszy wpływ... Z bardziej popularnych wypadałoby wymienić:

- zanieczyszczenie powietrza

- nadmiar pestycydów i antybiotyków w produkcji żywności

- GMO

- MOM - mięso oddzielane mechanicznie

- utlenione tłuszcze roślinne - utleniają się głównie przy smażeniu... zwierzęce też się utleniają ale 10 do 100 razy wolniej (głównie zależy to od tłuszczu roślinnego, do którego porównujemy)

- kwasy tłuszczowe o izomerii trans (utwardzane tłuszcze roślinne, np margaryny)

 

Myślę, że z tego wszystkiego co wymieniłem, to te dwa trzy-literowe skróty (TLS - Three Letters Shortcut) mają najmniejsze znaczenie.

  • Pozytyw (+1) 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

zgadzam się pogo umieściłem nawet link do ciekawych materiałów na ten temat i potwierdzających, ale restrykcyjny wilku usunął.

 

- nadmiar pestycydów i antybiotyków w produkcji żywności

to jest bardzo ale to bardzo poważny problem który powoduje choroby cywilizacyjne i doprowadza do redukcji ludności

oczywiście pewnym instytucjom zależy na tym byśmy byli chorzy.

Kupowali drogie leki a w konsekwencji gdy już na nas zarobią kilkaset % umierali.

Edytowane przez bluro

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...