Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy
Astro

Czy cywilizacja ludzka padnie na pysk nawet bez globalnego ocieplenia itp.?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.01.2025 o 18:34, KONTO USUNIĘTE napisał:

Wczoraj. Gdzieś w Polsce

Czy nie jest tak ciągle gdzieś? Widzisz, mnie nie martwi prawoskrętność czy lewoskrętność, bo wali po oczach zwyczajna GŁUPOTA. Kiedyś przynajmniej selekcja naturalna eliminowała "zbyt wolno myślących". Dziś "cudowny" system opieki medycznej zrobił zbyt duże dziury w sicie. Na marginesie jakiejś dyskusji na KW zbyt wolne drapieżniki zdychają, podobnie jak zbyt wolne roślinożerne (mówienie o głupich roślinożercach jest abisalnie idiotyczne...). Naprawdę nie zmartwi mnie jakiś globalny blackout, a nawet - jestem tego pewien - wzmocni wielu ludzi, czego serdecznie życzę pewnym debilom... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 godzin temu, Astro napisał:

mnie nie martwi prawoskrętność czy lewoskrętność, bo wali po oczach zwyczajna GŁUPOTA.

Głupota zdarzy się wszędzie, ale to co po prawej, to już degrengolada wartości: jakimi  młotkami musi być te kilkadziesiąt* milionów, które wybrało egoistę**, kryminalistę*** na szefa, który z miejsca zwolnił 1500 bandziorów za napad (138 policjantów rannych, 5 zabitych) na budynek rządowy, bo młotki dały sobie wmówić, że ich oszukano.

*w Polsce kilka kilka mln aprobujących.

**dobrze ma być w USA kosztem reszty świata.

***należnych mu epitetów jest więcej.

Edytowane przez KONTO USUNIĘTE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, KONTO USUNIĘTE napisał:

młotki

11 godzin temu, KONTO USUNIĘTE napisał:

młotkami

W dniu 21.01.2025 o 10:36, KONTO USUNIĘTE napisał:

redneck'om

OK, ci spod Kapitolu zdrowo "popłynęli", tj. utracili kontakt z rzeczywistością i jest to skutek jakiegoś ich zamknięcia się w "bańce", gronie osób podobnie myślących, którzy wzajemnie "wzmacniają" swoje poglądy, media społecznościowe pewnie też dodały swoje "trzy grosze" (a i IMHO nie byłoby zaskoczenia, gdyby się okazało, że to "grosze" wielkości kamieni młyńskich...). Jest też coraz większa polaryzacja społeczeństw (i w USA i u nas) itd. itp.

Ale tak z drugiej strony, czy Ty kiedykolwiek zastanawiałeś, czy Ty tkwisz w jakiejś bańce, jak głęboko, miałeś kiedykolwiek takie pragnienie, żeby wyjść z siebie, stanąć z boku i popatrzeć na siebie "obiektywnie"? Że dobrze byłoby mieć mieć taką możliwość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi