Jump to content
Forum Kopalni Wiedzy
Afordancja

Łączenie smaków

Recommended Posts

Właśnie sobie zajadam placki ziemniaczane popijając kefirem i przyszło mi do głowy pytanie.

 

Orientuje się może ktoś, na jakiej zasadzie organizm łączy smaki? Chodzi mi o to, dlaczego na przykład w przypadku placków lepiej się je popija się kefirem/mlekiem niż np. kawą/herbatą.

Oczywiście nie chodzi mi tylko o placki, ogólnie dlaczego jedne połączenie smaków jest powszechnie popularne (strzelam, że to mimo wszystko nie kulturowe) a inne połączenia są bardzo rzadkie.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bardzo lubię łączyć smaki. Np coś słodkiego z zupą lub mięsem. Mam jeszcze inne dziwaczne połączenia. Wszyscy się dziwią, że potem nic mi się nie dzieje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...