Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy
Tomek

Rowerowy topic <--- Realna kosmiczna katastrofa

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę już się pogubiłem w tym kto z was jest za tym, by zabierać prawko pijanym rowerzystom i traktować ich jako zmotoryzowanych, a kto nie jest, ale w takim razie co z rolkarzami? Albo hipotetycznie z osobami na Seaway'u (czasem widzę takich zmotoryzowanych na imprezach masowych)? Według mnie złym pomysłem było zniesienie kart rowerowych i powinno istnieć coś jeszcze między pieszym i osobą na motocyklu, nie mówiąc już o kat. B. Tyle, że pod tę dodatkową kategorię powinny podchodzić wszelkie urządzenia powodujące, że pieszy przestaje już być pieszym, czyli np. wspomniane wcześniej rolki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się. Chociaż trzeba sobie powiedzieć, że to by rodziło kolejny problem, bo zaraz by się mogło okazać, że rolkarze są uprawnieni do korzystania z jezdni - a to już by była wg mnie paranoja. Bardzo ciężko byłoby po prostu uchwycić różnicę pomiędzy tymi wszystkimi pojazdami.

@k0mandos

dzwonka nie mam, ale mój licznik piszczy w związku z dość rozbudowaną funkcją pulsometru ;) więc mam "sygnał dźwiękowy o nieprzeraźliwym dźwięku" i mieszczę się w przepisach ustawy, hehe ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skubaniec. Mi dzwoni tarcza 8'' z przodu, więc jakby co, to też się wykręcę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No... powiesz, że robisz ciasne zakręty jeden za drugim i dzwoni Ci o okładzinę, bo się gną golenie ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi