Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy
Gość tymeknafali

Chcesz podnieść swoje zarobki? Weź ślub!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tymeknafali

Według afrykańskich badaczy, żonaci mężczyźni zarabiają blisko o 20 proc. więcej niż kawalerowie.

To już chyba koniec mitu, że kobiety drenują nasze kieszenie. - Kobiety motywują nas do lepszej, bardziej intensywnej i wydajnej pracy. Efekt jest taki, że zmotywowani mężowie dostają od szefów premie, dodatki, podwyżki - tłumaczą naukowcy z Instytutu Badań Ekonomicznych Afryki Południowej.

Dzięki dopingującym żonom mężczyźni lepiej zarabiają i mają dużo większe szanse na stopniowe pokonywanie coraz wyższych szczebli kariery. Efekt jest prosty - gdy żona motywuje, mąż lepiej pracuje.

Badania dotyczą co prawda jedynie mieszkańców RPA, ale wnioski z nich obalają ogólnoświatowe stereotypy. - Nie wiemy niestety, jak podobne badania wyglądałyby w Polsce - u nas kobiety inwestują we własną karierę, więc skupiają się na motywowaniu siebie. Wiedzą jednak także, że większa pensja męża oznacza więcej pieniędzy dla całej rodziny... - zauważa Magdalena Kacalak, dziennikarka „Dziennika".

Źródło: dlastudenta.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Według afrykańskich badaczy, żonaci mężczyźni zarabiają blisko o 20 proc. więcej niż kawalerowie.

To już chyba koniec mitu, że kobiety drenują nasze kieszenie.

Nie chcę być złośliwy, ale jedno z drugim wcale nie musi mieć wiele wspólnego. Można zarabiać więcej o 20%, a potem wydawać 50% pensji na utrzymanie swojej kobiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

Wiesz, że też mi to na myśl przyszło ;D

Zastanawiające jest, czy naprawdę niektóre żony są tak chciwe, że zależy im tylko na tym, by mąż ciągnął więcej power.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobiety dzialaja na nas na nastepujacej zasadzie :

co nas nie zabije, to nas wzmocni :D

Zatem oczywiste jest, ze jak facet sie ozeni i ma dzieci, to nie ma wyjscia, musi wiecej zarabiac :)

Ponadto majac kobiete zauwazam, ze ceny wszystkich produktow mi niezbednych do zycia znacznie wzrosly.

Mam na mysli produkty takie jak : nowy monitor, glosniki, amplituner, poszczegolne podzespoly komputera, laptop itp...

Planujac zakup takiego produktu musze po prostu uwzglednic dodatek w stylu : perfumy / bizuteria / kolejny nieprzydatny ciuch itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakież to szczęście, że moja Pani nie ma pojęcia o tym, ile kasy pakuję w rower ;D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

;D :) ;D dobre mikroos

Wniosek płynie prosty z tego: Nie żenię się! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jakież to szczęście, że moja Pani nie ma pojęcia o tym, ile kasy pakuję w rower

Doskonale wie, ale nie chce cię spłoszyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żenię się! :D

Tez tak mowilem :) A juz w krotce zaproszenia bede rozsylal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Sam nie wiem, jak mnie ukochana pociągnie do ołtarza, to pewnie imprezy nie będziemy robić, pojedziemy na wakacje długie :) ;D :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi