Jump to content
Forum Kopalni Wiedzy
Sign in to follow this  
Astro

Cichosza

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak patrzu i widu, że totalna cisza (może i wyborcza :)). Wiedząc jednak, że mogę, zachęcam zdecydowanie do uczestnictwa w jutrzejszych wyborach, bo to chyba fundamentalny element nie tyle nawet patriotyzmu, co zwyczajnej PRZYZWOITOŚCI. Jeśli nie głosujesz, to Cię nie ma - nie oczekuj zatem, że ktoś poważnie potraktuje, że jakoby jesteś. :)

P.S. Przy okazji zapytam fachowców, których przecież na KW nie brakuje; kwestia czysto teoretyczna oczywiście. Jasne, że wiadomy baner może sobie dalej wisieć, nie można go jednak modyfikować, ale gdyby baner spłonął, to czy wbija się to w paragraf dotyczący złamania ciszy? Czy może zdarzenie losowe? :)

Ed.: BĄDŹCIE! Tylko Wy się liczycie, i nie ma że katar, kochanka, zmęczenie i inne pierdoły. To nie jest obowiązek, ale najwspanialszy przywilej w tej "demokracji".:)

Edited by Astro
  • Upvote (+1) 1

Jej, aż tak suwakiem wszystkim twarz zamkło? Palce poprzybijane do stołu? :)
Z innej beczki w takim razie: WANDA! Kto pamięta i bawił się przy tym na żywo pamięta też, że chyba nie było przedstawiciela pełci mięskiej
, który nie kochałby się w Wandzie. Tekst "aż kapie pot z tranzystorów" do dziś jest dla mnie najcudowniejszym z tamtych czasów. Nie odnoszę się przy tym do oceny kampanii wyborczej, tym bardziej tekstem "dysk dżokej szczerzy kły znad konsolety" :D

P.S. Skoro Wanda, to dorzucę jeszcze dla wszystkich komisji wyborczych i nie tylko.

18 godzin temu, Astro napisał:

zachęcam zdecydowanie do uczestnictwa w jutrzejszych wyborach,

Ale głosować mają tylko ci właściwie głosujący, ci co maja zamiar żle wybrać, niech w domu siedzą.

Od dawna uważam, że to nie mój już Świat, ale trudno zaakceptować, że nie moja już Ojczyzna - jakoś niestety tak patrzy. Czy mam za złe "młodym"? Niezbyt, bo historia uczy nas niezmiennie, że musimy wciąż i w kółko popełniać wciąż te same błędy. Myślę 3grosze (za Kaczmarskim), że ten okop jest stracony. Czy zostają już tylko "honorowe" ustawki wydzierganych prezydentów? Tłuszczy z pewnością się to spodoba. Czy relacje z pałacu będą konkurować z patostreamem? Czyż już tego nie doświadczyliśmy? Poza "konkursem" posyłam Ci jednak coś innego, no bo już. ^_^