ZTNW 3 Napisano 20 stycznia 2019 (edytowane) Co jest w skali subatomowej lub większej niż mniejszej najwolniejsze,jeśli chodzi o prędkość poruszania się a co najszybsze zaobserwowane przez człowieka lub robota,komputer lub maszynę,chodzi mi we naszym wszechświecie wg aktualnych praw fizyki,chodzi mi o prędkość bezwględną,czyli o prędkość niezależną od położenia lub prędkości poruszania się,np.prędkość światła w próżni wg naszej wiedzy we wszechświecie porusza się z tą samą prędkością nieważne gdzie patrzymy,chodzi mi właśnie o takie prędkości które są takie same wszędzie z tego co wiemy,jeśli nadal nie wiecie o co chodzi to będę dalej próbował to wyjaśnić! Edytowane 20 stycznia 2019 przez GodSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarkus 30 Napisano 20 stycznia 2019 12 minut temu, GodSI napisał: wg aktualnych praw fizyki Była jakaś aktualizacja ostatnio? Któreś się zmieniły? Muszę sobie zainstalować aktualną wersję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PawelDd 0 Napisano 4 lutego 2019 kurcze, nie wiem, czy zrozumiałem pytanie, ale chodzi Ci o takie cząstki, ktore są małe i szybkie, lub wolne, tak ? Jest np hipotetyczna cząstka o nazwie tachion no ale nie wiem, czy to się liczy, bo nikt nie dowiódł istnienia tachionów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach