żuczek
Użytkownicy-
Liczba zawartości
9 -
Rejestracja
-
Ostatnia wizyta
Reputacja
0 NeutralnaO żuczek
-
Tytuł
Fuks
-
Pewność będziesz mieć jeśli przeprowadzisz badania porównawcze. Dla mnie ważne jest w jakim stopniu te substancje z tabletek są asymilowane przez organizm?
- 5 odpowiedzi
-
- tlenek azotu
- azotany
-
(i 4 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Cesarskie cięcie zwiększa ryzyko alergii
żuczek odpowiedział KopalniaWiedzy.pl na temat w dziale Zdrowie i uroda
Ciekawe, ciekawe. To dla mnie nowość ale chętnie prześledzę temat. -
Ekstrakty z zielonej herbaty i czerwonego wina przeszkadzają alzheimerowi
żuczek odpowiedział KopalniaWiedzy.pl na temat w dziale Zdrowie i uroda
Ale to chodziło o czarną. W ogóle herbata + cytryna to nie jest zbyt dobry wybór. Informacja ciekawa, ale już kiedyś trafiłam na wzmianki, że ponoć lampka wina czerwonego dziennie to dla zdrowotności. Inne pytanie to różnica między winem a winem. -
Lis major masz rację, ja też wolę znać pochodzenie i producent tego co jem. I uważam, że powinno się wspierać właśnie uczciwych i lokalnych producentów. Niestety wraz z większą wiedzą (potwierdzaną przez naukowców) dotyczącą miodów zwiększa się chęć szybkiego zarobku. I także znam sytuację z drugiej ręki, jak to się robi biznes na oszukanym miodzie z ładną etykietą. Coś podobnego jak sytuacja z jaka była z "malowanymi" wiejskimi jajkami. :/ A wracając jeszcze do artykułu dotyczącego Manuki, w przytoczonych wynikach badania nie ma informacji o producentach. Które miody zostały przebadane? Ponadto jeśli trochę pogrzebać w sieci o historii tego miodu, to szybko można się zorientować, że miód Manuka to produkt, że tak ujmę flagowy Nowej Zelandii, uważany jest za dobro naturalne i jakość produktu, badań jest bardzo przestrzegana.
-
Koncerny zawłaszczą całą zieleń. Smutne ale jakże prawdziwe.
-
Sól w ranie zadaje ból, cukier przyspiesza gojenie
żuczek odpowiedział KopalniaWiedzy.pl na temat w dziale Zdrowie i uroda
A najlepszy NASZ polski cukier. -
Może chodzi o strukturę, grubość kości? Nie rozumiem też tych dawek i czy badania dotyczą mleka jakiego? świeżego, UHT?
-
A mnie zastanawia tylko, które to miody są "sztucznie" upgradowane? Oznaczenie MGO jest znakiem - tylko jednego z producentów. Czyżby autor notatki stwierdzał, że inne miody są czyste a te z oznaczeniem MGO, już nie? Czy stosując znak MGO miał tylko na myśli związek chemiczny a nie konkretnego producenta, co też jest niesprawiedliwe. Tak się w to wdrażam, bo widzę jaka jest konkurencja pomiędzy poszczególnymi producentami tego miodu. I czy mam rozumieć, że sztucznie wytwarzany methylogloxal jest dodawany do miodu?
-
Wydaje mi się, że sens to ma wyłącznie świeży sok. Natomiast sok z kwaszonych buraków oczyszcza organizm.
- 5 odpowiedzi
-
- tlenek azotu
- azotany
-
(i 4 więcej)
Oznaczone tagami: