Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy
Gość tymeknafali

wakacje, wakacje, wakacje... może zjad Kopalniany?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tymeknafali

Witam Wszystkich!,

Wpadłem na taki mały pomysł. Ponieważ znamy się już trochę czasu, rozmawiamy, zrodziły się emocje na naszym forum, ciekawe rozwiązania, tematy. Co byście powiedzieli na to by zrobić pierwszy w historii kopalni zjazd jej forumowiczów. Moglibyśmy miło i twórczo spędzić czas, zrelaksować się i poznać z zupełnie innej perspektywy :)

Jak się na to zapatrujecie?

Gdzie widzieli byście taki zjazd?

Czekam na opinie i zachęcam do wyjazdu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że jest wśród nas nieco licealistów (a może nawet gimnazjalistów?), którym powoli kończą się wakacje... Jeśli o mnie chodzi, chęci mam, ale z czasem jest już znacznie gorzej. Lada moment wracam do laboratorium i prawdopodobnie zapuszczę tam korzenie na najbliższe tygodnie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

Kończą się, ale powoli ;) Jeszcze dwa tygodnie, a taki zjazd to pewnie kwestia 2-3 dni. Pomysł fajny, aczkolwiek nie wiem czy nie ma nas za mało ;) Jeżeli chodzi o miejsce, najpierw trzeba by ustalić kto skąd jest i wybrać w miarę optymalne rozwiązanie. Przydałaby się też jakaś atrakcja naukowo-rozrywkowa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

...hodzi o miejsce, najpierw trzeba by ustalić kto skąd jest i wybrać w miarę optymalne rozwiązanie.

Można przyjechać, na jeden dzień, do siedziby Kopalni: Wrocek.

//jestem z Wrocka, weekendy mam zajęte(brak możliwości dostrzegania Waszych bytów w sytuacji Waszego, tutaj, spotkania mimo małej mojej odległości od potencjalnych Was)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

Ja też jestem z Wrocławia, tzn z okolic, ale często bywam. Więc mi pasuje :) Można by wybrać się na jakąś imprezę popularno-naukową i jako przedstawiciele KW dodatkowo ją zareklamować. No lub możemy się wybrać do Spiża ;D Tam na pewno odbyłoby się twórcze spotkanie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

Ja też jestem z Wrocławia, tzn z okolic, ale często bywam. Więc mi pasuje :) Można by wybrać się na jakąś imprezę popularno-naukową i jako przedstawiciele KW dodatkowo ją zareklamować.

Są takie we Wro przed końcem wakacji? Lub w jakiś wolny dzień, po ostatnim dniu wakacji. Jak moglibyśmy zareklamować KW? Ludzie nie zaczną się garnąć jak usłyszą słowo "wiedza", jeszcze przydałoby się "po co? nam ta wiedza"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

Jak moglibyśmy zareklamować KW?

Samą obecnością i osobowością ;D Jeżeli byłaby to jakaś impreza o charakterze naukowym całkiem możliwe, że udałoby się nam pozyskać ludzi bardziej wtajemniczonych w naukę, niekoniecznie laików i gapiów, do których się np. ja zaliczam ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

A co do imprez, nie wiem, jak się dowiem to napiszę tutaj. Aha i w razie czego mogę przenocować parę osób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

A musi? Myślałem, że to ma być spotkanie a nie kampania reklamowa. To możemy obklejmy logami KW wszystkie bilbordy, siedzenia w kinach, tramwaje, autobusy, pociągi, i szwendajmy się po rynku z ulotkami - wtedy KW zyska dużo. Z osobowością którą w tym momencie reprezentujesz faktycznie nic byśmy nie zdziałali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

Kurde :)

nic do Ciebie nie mam, uważam, że sama obecność, to nic.

Moja osobowość jest do niczego, to prawda, ale nie jestem 100% użytkowników tego forum.

Fajnie by było gdyby na tym popularnonaukowym spotkaniu, prowadzący je, wspomniał o inspiracji (i wtedy dwa słowa mógłby powiedzieć użytkownik<na pewno nie ja> i Założyciele).

Nic nie mam do Twojej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

Trzeba by się postarać, bo jeśli wydźwięk nie będzie wyrazisty to KW nie zyska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

Poczekaj, chyba się nie zrozumieliśmy. Ja nie miałem na myśli takiego spotkania, że sobie siądziemy w kupie i pogadamy o nauce - też może być, nie mam nić przeciwko. Chodziło mi o udział w jakiejś imprezie organizowanej przez jakąś uczelnie, czy też wystawę wynalazków - coś w tym stylu, gdzie moglibyśmy spędzić czas, pójść potem na browar, a w międzyczasie zareklamować portal i forum - choćby przez jakąś koszulkę czy cokolwiek. Ja do Ciebie też nic nie mam, osobowości Twojej nie znam, więc źle że ją oceniłem, ale nie możemy na siłę sprowadzać tutaj ludzi i traktować portal jak produkt - bo wtedy szybko się tu zmieni atmosfera. Więc, peace? ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

NIE KŁÓCIĆ SIĘ!!! Nie po to zacząłem ten wątek.

Ja bym proponował Oczywiście okolice Warszawy :), Mazowsze.

Pewnie jeżeli będę miał kasę, to reflektuję na Radka.

Wolę raczej kameralne spotkanie ludzi z kopalni niźli jakiś moloch. Niech to ma klasę, jak nasze forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

peace

Nie jako produkt, oczywiście, że nie.

Uważam, że z organizatorami trzeba coś ustalić. Że korzystnie dla nauki i inspiracji przychodzących na spotkanie jest pogadać o tym wszystkim. I jest taki węzeł komunikacyjny, który sprawną wymianę zdań zapewnia. Przyznam bez skrępowania - jest to: Kopalnia Wiedzy.

Mam koncept: Gdyby Kopalnia była zbiorem adresów, namiarów. Ludzie, którzy pokarzą swoją obecność mogliby tu się skromnie zaprezentować: Kopalni przydałby się dodatkowy moduł/funkcja - to już byłby portal społecznościowy.. jestem ZA

Chociaż.. czy Kopalnia miałaby jeszcze tą samą atmosferę, gdyby użytkownicy zaczeli konkurować o propozycje pracy przez prezentacje swojego 'ja' na tle innych(??)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Guardian

Oczywiście, że zmieniłoby atmosferę, to po primo. A po secundo, to na razie jest tu niewielu użytkowników wypowiadających się regularnie, jeszcze mniej naukowców. Takie plan są ok, ale zbyt dalekosiężne, trzeba dużo pracy i czasu po drodze. Ja oczywiście jestem za każdą formą spotkania, w granicach rozsądku dojazdu i w granicach rozsądku ilości uczestników :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

Ja biorę pod uwagę wszystkich użytkowników co mają powyżej 100 postów wysłanych, się udzielają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

Gdyby 100 postów było kryterium - byłoby nas 18 na spotkaniu max.

mac prawie się załapał.

Lepszym kryterium byłoby : min 10 postów w ciągu ostatnich 30dni.. kurde.. znowu mac się nie załapał.

Użytkownicy posortowani wg liczby postów dają na pierwszej stronie 30 wyników(zamyka ją polinkap z 40_oma postami).

mac nie przyjdzie przy żadnym z kryteriów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

Ale macintosh przejdzie przez wszystkie :)

Swoją drogą - dobry kawałek w opisie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry pomysł, jednak chyba warto by zaangażować w organizację takiego spotkania samych twórców tego szacownego portalu ;) szczególnie że była by to doskonała forma reklamy Kopalni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

Hmmm... nie wiem jak to ugryźć, wiesz, jak namówić ludzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

Na początek warto ustalić kto chce takiego spotkania - czyli jak ktoś chcę, wystarczy, że ten ktoś wklepie swoją chęć w ten wątek. A jak pojawi się lista i trochę osób będzie(wcale nie tak dużo musiałoby być) to się zbierzemy w sobie, zorganizujemy i sens powstanie sam.

Ja si.ę zgłaszam!(w imieniu swoim i maca ;) ) Proponowane miejsce: Wrocek(dobry dojazd, i serce Kopalni). - liczba głosów(a zarazem zgłoszeń): raz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

Więc ja też się piszę ;)

jestem za jakimś domkiem letniskowym na Mazowszu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... nie wiem jak to ugryźć, wiesz, jak namówić ludzi.

Nie tyle ludzi co potencjalnych organizatorów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość macintosh

Nie tyle ludzi co potencjalnych organizatorów

Spotykamy się w rynku przed południem, żegnamy się po 20.. więc wszystko zorganizowane?

No to spok.

Wystarczy trochę pogadać, nie trzeba zamawiać sali kinowej dla 10u osób + catering + pokaz modelek od Prady, czy.. czego tam.. ja się znam tylko na trampkach, chętnie bym zobaczył najnowsze firmy "Made in China"(słyszałem, że najlepsze).

Wystarczy umówić czas i miejsce(określić współrzędne naszej czasoprzestrzeni 4o wymiarowej)

A dla A.(;)+M.(:) wystarczy, że będzie to Wrocław(najmniejsze obciążenie w inwestycji w zmianę współrzędnych czasoprzestrzennych)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tymeknafali

Cholera, wiesz ile kosztuje bilet Inter City z Wawy do Wrocka? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi