Tomek 5 Posted November 30, 2008 Niniejszy wątek dedykuje całemu dobru jakie się dzieje na świecie, wszystkiemu co pozytywne. Jeżeli wyczytałeś lub znalazłeś/aś jakieś pozytywne informacje, coś co cię wzruszyło, zainspirowało to umieść to tutaj. Jeżeli odniosłeś/aś jakiś sukces w prywatnym życiu to tutaj również możesz się podzielić swoim szczęściem 1 Share this post Link to post Share on other sites
waldi888231200 8 Posted November 30, 2008 Gratuluję wątku, ale to nie takie proste tutaj. ....ktoś musi zacząć... Dużym szczęściem było pisanie na tym forum, bo pomogło mi zrozumieć kilka spraw: 1. Ludzie nie posiadają własnego zdania, własnej opini i boją się generalnie wypowiadać. 2. Młode pokolenie (jak niejedno poprzednie) myśli że pozjadało rozumy . 3. Istnieje wiara w autorytety i prawdę medialną. 4. Łatwo podpalić psychikę młodego człowieka , stukając jego pseudo naukowe ego. 5. Jest zainteresowanie w kierunku komputerów z jednoczesnym zanikiem treści uczuciwej . 6. Ludzka psychika po wykształtowaniu (25lat) jest trudna bez szoku do zmiany (kostnieje). 7. Większość nie dąży do samorozwoju (oczekuje śmierci). Share this post Link to post Share on other sites
Guest cogito Posted December 1, 2008 to co napiosales nie jest dobre Share this post Link to post Share on other sites
waldi888231200 8 Posted December 1, 2008 Każdy pisze o swoim szcześciu, a że prawda nie łaskocze..... no cóż nie każde odkrycie jest przyjemne dla odkrywającego... (gorzej mieli ci od materiałów wybuchowych ) Share this post Link to post Share on other sites
Guest macintosh Posted December 1, 2008 A ja sobie wcisnąłem Ignore na waldim. Chce przeczytać ciekawą myśl, klikam na waldim Unignore ..i natychmiast tego żałuję a szkoda Szkoda, że założyciel wątku nie ma w nim praw moderatora. Share this post Link to post Share on other sites
w46 1 Posted December 1, 2008 Podoba mi się ten wątek, niestety nie łatwo jest znaleźć w pełni dobre wiadomości. Zwykle można dotrzeć do nowinek, wiadomości ze świata itp... Media nie doceniają możliwości zarobienia na dobrych wiadomościach szukając coraz bardziej szokujących informacji. Ok, kilka dobrych wiadomości: - Pomimo grudnia zimy nie widać i wygląda na to że cały rok będzie można śmigać na rowerze - Jeśli ocieplenie klimatu będzie postępować tak jak przewidziano to niedługo będą w Polsce doskonałe warunki do hodowli owoców cytrusowych - Istnieje bardzo wielu ludzi którzy chcą czytać dobre wiadomości - Jest możliwa ciekawa dyskusja nawet na forum które nie ma moderatora klikam na waldim Unignore ..i natychmiast tego żałuję a szkoda - Jest nadzieja że taka akcja w przyszłości zakończy się powodzeniem Share this post Link to post Share on other sites
mikroos 70 Posted December 1, 2008 Przygotowuję wykład i zaczynam dostrzegać koniec prezentacji na horyzoncie Share this post Link to post Share on other sites
w46 1 Posted December 1, 2008 Wszyscy na pewno niezmiernie cieszą się z tego ;D Share this post Link to post Share on other sites
mikroos 70 Posted December 1, 2008 Miały być dobre wiadomości, którymi mamy się dzielić, to się dzielę Share this post Link to post Share on other sites
thibris 4 Posted December 1, 2008 To się dołączę: - wróciłem z nocnej wyprawy na szczyt Babiej Góry i pomimo ekstremalnie ciężkich warunków i niemożliwości dotarcia na szczyt i zobaczenia wschodu słońca, bardzo się cieszę z podjęcia tej próby, wrócenia żywym i tego że na pewno będę próbował jeszcze raz kiedyś 1 Share this post Link to post Share on other sites
w46 1 Posted December 1, 2008 Miały być dobre wiadomości, którymi mamy się dzielić, to się dzielę a czy ja mam jakieś zastrzeżenia do tego ? (pomijając " " ) ja zaś wczoraj przejechałem się rowerem przez las nad jezioro, pomimo okrutnego błotka, nadchodzącego zmroku, braku cywilizacji, 30km do pokonania w drodze powrotnej i przebitej dentki udało mi się nie zostać tam na noc ;D apropos ekstremalnych wypraw, może ktoś z Was uczestniczy http://nocnamasakra.pl/ ? 8) Share this post Link to post Share on other sites
Tomek 5 Posted December 1, 2008 Ja się dorzucę Dzisiaj byłem pierwszy dzień w nowej pracy (szkolenie) do projektu organizowanego przez moją Fundację. Pozwolę sobie na wklejenie tekstu Prezesa: Na pół miasto przecina wstęga błękitna trzydziestokilometrowej długości. Brzegi dziewięć mostów spina. Z nich większość z nas rzekę widuje. Co jest tam w dole? Cojest za zakrętem? Czy można tam się dostać? Czy warto? Czy tam jest bezpiecznie? Jak tam dotrzeć? I gdzie pójść? A można się kąpać? Na te pytania wielu mieszkańców stolicy precyzyjnej odpowiedzi nie zna. Ale chciało by poznać. Myślę że zanim powstaną reprezentacyjne bulwary i złote plaże, nad Wisłę powinna powrócić świadomość mieszkańców miasta o rzece. By upomnieć się mogli o nią dla siebie. Dziś w dole pod mostem kloszard winko dopija. W rezerwacie za zakrętem rzeki kopalnia piasku wykańcza prawem chronione siedliska ginących ptaków. W ośrodku sportu i rekreacji, którego adres figuruje na oficjalnej stronie miasta jest pralnia i rozlewnia. W stanicy harcerskiej, harcerzy nie wpuszczają. Koryta siedmiu rzek, krynic sławnych, brudną wodę z ulic do rzeki prowadzą w rurach. Na plażach zasypanych milionami ton gruzów wyrósł las łęgowy. Płoty grodzą przejście bulwarem co wszystkim służyć powinien. Rzeka zwężona do granic możliwości wgryzła się w dno swoje przeszło dwa metry. Ośrodki sportowe wynajmują grunty pod gastronomię likwidując hangary na niepotrzebne kajaki. Porty zabudowuje komercja. To wszystko jeszcze można naprawić. Nie hotel, wieżowiec, ni bank nie zmieni tego jednak. My tylko sami możemy, jeśli problem poznamy z bliska, i jeśli będziemy głośno tego żądać od ludzi, którym czasowo powierzyliśmy stolicy naszej klucze. Jak poznać, jak dojść, jak trafić? Fundacja Ja Wisła zaprasza do udziału w projekcie CHODŹ NAD WISŁĘ. Szukać będziemy miejsc i obiektów ważnych, historii i kultury naszej śladów, ptaków śpiewu i drzew spokoju. Przyjrzymy się z bliska temu co nad rzeką się dzieje. I ścieżkę edukacyjną wzdłuż obu brzegów Wisły w Warszawie, o długości 60 kilometrów przecierać będziemy. Po co? Po to by kiedyś jeszcze malarze zechcieli widok od strony Wisły, a nie Pałac malować jako symbol grodu syreny. Syrena nie mieszka bowiem w Pałacu. Nad Wisłą jej szukać będziemy. Chcemy mapę zrobić. Chcemy znaleźć i opisać wszystkie ważne rzeczy nad rzeką. Zapraszamy do współpracy każdego, kto chciałby się wiedzą swoją podzielić. - Przemysław Pasek Projekt ten jest niezmiernie dobrą, cieszącą moje serce sprawą 1 Share this post Link to post Share on other sites
waldi888231200 8 Posted December 1, 2008 A ja sobie wcisnąłem Ignore na waldim Dostaniesz kwiaty od reszty. Share this post Link to post Share on other sites
k0mandos 0 Posted December 1, 2008 Ludzie uśmiechali się w pociągu Share this post Link to post Share on other sites
itneron 0 Posted December 1, 2008 Z każdą kolejną godziną spędzoną na KW czuję się mądrzejszy Share this post Link to post Share on other sites
thibris 4 Posted December 2, 2008 Prezydent utknął w Mongolii Share this post Link to post Share on other sites
waldi888231200 8 Posted December 2, 2008 Będą jeszcze dwa dni ciepłej pogody. Share this post Link to post Share on other sites
Guest cogito Posted December 2, 2008 dostałam nowy telefonik służbowy Share this post Link to post Share on other sites
dirtymesucker 0 Posted December 2, 2008 dzieje się życie Share this post Link to post Share on other sites
azzzzz 0 Posted December 2, 2008 Prowadzone przeze mnie szkolenie podobalo sie uczestnikom Share this post Link to post Share on other sites
este perfil es muy tonto 10 Posted December 2, 2008 upiję się dziś wieczór ze znajomymi a do tego dobrze mi poszedł kolos 8)(ale jeszcze 3 w tym tygodniu ) Share this post Link to post Share on other sites
waldi888231200 8 Posted December 2, 2008 ale jeszcze 3 w tym tygodniu Pewnie że napiszesz dobrze wszystkie , nawet na środę (w przyszłym tygodniu) bedziesz już trzeźwy. ;D Share this post Link to post Share on other sites
ulung 0 Posted December 5, 2008 Dobry watek. To ja tez sie pochwale. Uwielbiam moja prace. Zwlaszcza w takie dni jak dzis, bylam na budowie, obejrzalam sobie cos co zaprojektowalam a co stoi tam teraz sobie w skali 1:1, i co zupelnie niespotykane - podobalo mi sie!:> Share this post Link to post Share on other sites
thibris 4 Posted December 9, 2008 Jego kolekcja jest warta majątek, a żyje jak mnich Michel Chasseuil jeździ starym samochodem i od lat nie był na wakacjach, ale za to posiada kolekcję win, której nawet najwięksi bogacze mogą mu tylko zazdrościć - czytamy w "Polsce". Kolekcji złożonej z ponad 20 tys. unikatowych butelek z XVIII, XIX i XX w. strzegą elektroniczne alarmy i potężne zamki we wzmacnianych metalowych drzwiach piwnic w pobliżu jego domu w La Chapelle-Bâton, małej wiosce na zachodzie Francji. To wino nie jest przeznaczone do picia. Chasseuil zamierza oddać swoją kolekcję - przez koneserów uznawaną za najwspanialszą na świecie - do muzeum, które chce założyć na południowym zachodzie Francji, w regionie Bordeaux. Nie sprzedam mojej kolekcji, choćby nie wiem ile milionów mi proponowano - zastrzegł w rozmowie z "Timesem". - Gdybym ją sprzedał, nowobogaccy skonsumowaliby wszystko w ciągu jednej dekady. Dla 67-letniego Chasseuila wino to pasja, która zmieniła się w religię. Sam żyje jak mnich. Jego dziadek, handlarz bydłem, z każdej podróży oprócz krów przywoził do domu wino. To dało początek kolekcji. Chasseuil, z wykształcenia inżynier lotnictwa, większość pensji wydawał na to, co wkrótce stało się czymś więcej niż tylko hobby. W poszukiwaniu unikatowych butelek jeździł na aukcje i do winnic, z początku we Francji, potem w Europie, w końcu w USA, Australii i Republice Południowej Afryki. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Jego-kolekcja-jest-warta-majatek-a-zyje-jak-mnich,wid,10649038,wiadomosc_prasa.html Share this post Link to post Share on other sites
ZolV 9 Posted December 9, 2008 A ja sobie wieczorkiem czytam co piszecie, i humor mi sie poprawil Dodam od siebie ze dostalem urlop na swieta Oczywiscie cieszy mnie rowniez kazdy dzien o temperaturze powyzej 5 stopni - rowerek to jest to co lubie Na poprawienie humoru zaslyszane na bash.org.pl : <Paweł> co ta szkoła robi z ludźmi... <Paweł> kupuje ostatnio okleinę i patrze ile jej tam w tej rolce jest <Paweł> na opakowaniu napisane... 15MB <Paweł> i tak zacząłem myśleć <Paweł> "Kur.. 15 megabajtów okleiny?" Share this post Link to post Share on other sites