Jajcenty 314 Posted August 15, 2021 Przeglądam właśnie swój stary kod (poprawki, poprawki, poprawki) i znalazłem coś, co mnie naprawdę zdumiało. Funkcja służyła do debugowania tylko, ale musiałem być w podłym nastroju lub bardzo radosnym nastroju. Obstawiam jednak humor raczej wisielczy. To może mały konkurs? Moja Głupota Roku: def showMeTheWayToTheNextWiskeyBar(direction): if direction == 0: return 'still' if direction > 0: return 'to the right' if direction < 0: return 'to the left' return('42') Share this post Link to post Share on other sites
peceed 128 Posted August 15, 2021 (edited) >>> showMeTheWayToTheNextWiskeyBar(math.nan) '42'Jak widać akcja dzieje się w USA. P.S. Wygrałem coś, bo sens życia mało mnie interesuje? Edited August 15, 2021 by peceed 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jajcenty 314 Posted August 16, 2021 6 godzin temu, peceed napisał: P.S. Wygrałem coś, bo sens życia mało mnie interesuje? 5 s super zabawy i plusa, żebyś nie był aż tak stratny I przeoczyleś błąd w słowie 'whiskey' Share this post Link to post Share on other sites
peceed 128 Posted August 16, 2021 58 minut temu, Jajcenty napisał: I przeoczyleś błąd w słowie 'whiskey' Równie dobrze mogło chodzić o bar z nootropikami albo nazwę własną sieci Ostatnia rzecz na jaką mam ochotę to robić refucktoring za friko i bez dokumentacji Share this post Link to post Share on other sites
Jajcenty 314 Posted August 16, 2021 14 minut temu, peceed napisał: Ostatnia rzecz na jaką mam ochotę to robić refucktoring za friko i bez dokumentacji No weś.... Cztery ify i wymiękasz !? No i zapomniałeś mi wypomnieć że nie trzymam się PEP8, a camelCassing jest zbrodnią Na swoje usprawiedliwienie mam, że to tylko taki mały helper na czas uruchamiania. Share this post Link to post Share on other sites
peceed 128 Posted August 16, 2021 4 minuty temu, Jajcenty napisał: No i zapomniałeś mi wypomnieć że nie trzymam się PEP8, a camelCassing jest zbrodnią A Foolish Consistency is the Hobgoblin of Little Minds Share this post Link to post Share on other sites
Jajcenty 314 Posted August 16, 2021 12 minut temu, peceed napisał: A Foolish Consistency is the Hobgoblin of Little Minds Wymówki dla cieniasów. Robta jak chceta? No proszę Cię... Share this post Link to post Share on other sites
peceed 128 Posted August 16, 2021 2 minuty temu, Jajcenty napisał: Wymówki dla cieniasów. Nie, to fragment PEP8. Wiem, bo przed chwilą kopiowałem Share this post Link to post Share on other sites
Jajcenty 314 Posted August 16, 2021 Godzinę temu, peceed napisał: Nie, to fragment PEP8. Wiem, bo przed chwilą kopiowałem Wiem bo czytałem, ani akcji ani obsady w przeciwieństwie do książki telefonicznej - brak akcji, ale za to jaka obsada I dalej uważam, że wymówka, furtka z której wszyscy korzystają. refacktoring? Czas na kdowanie bez przyrostu funkcjonalności? Jak będę chciał rozbawić pi-ema, to mu powiem: to ja teraz bede poprawiał kod, jakbym nie mógł od razu napisać na czysto. Share this post Link to post Share on other sites
peceed 128 Posted August 16, 2021 (edited) 4 godziny temu, Jajcenty napisał: Jak będę chciał rozbawić pi-ema, to mu powiem: to ja teraz bede poprawiał kod, jakbym nie mógł od razu napisać na czysto. Znam lepszy dowcip. Nasi menażerzy wpadli kiedyś na genialny pomysł, dzięki któremu mogli skrócić czas przeznaczony na projekt o połowę: "Od razu napiszemy dobrze". W ten sposób można oszczędzić czas przeznaczony na testy i bugfixing. 4 godziny temu, Jajcenty napisał: refacktoring? Czas na kdowanie bez przyrostu funkcjonalności? Walnijmy od razu z grubej rury: Refaktoring - zwycięstwo formy nad treścią. Edited August 16, 2021 by peceed 1 Share this post Link to post Share on other sites