Astro 113 Posted July 1, 2019 Jeszcze się nie połapał? Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted July 2, 2019 Zaraz zobaczę czy niektóre zadania znowu nie utknęły. Chciałem już pisać o cache'owaniu informacji w mniej ważnych miejscach, ale wydaje się, że problem dalej występuje. Dzięki za zgłoszenie. To drugi problem, obok błędnego naliczania postów. Nie wiem w czym problem. Zadania odpalają się poprawnie, w ich logach nic nie ma. Poszukam jeszcze przyczyny. Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted July 7, 2019 Tak, to jest ten drugi problem. Nowe konta wydają się startować z licznikiem od -1 posta. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Astro 113 Posted July 7, 2019 Jasne, ale czy to jest głębiej zakopane, czy jednak kwestia ustawień (globalnych)? Wilk, jeśli mogę, to widziałbym Cię jednak w roli nie jakiegoś Administratora, ale superhiperturbo Serio i bez jaj. Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted July 9, 2019 Nie, to jakiś błąd wprowadzony w poprzedniej aktualizacji, bo wcześniej było dobrze. Później spróbuję zaktualizować forum i odpalę przeliczanie wszystkim liczby postów. Edit: Zaktualizowałem forum. Zobaczymy czy poprawiło to te usterki. Share this post Link to post Share on other sites
Astro 113 Posted July 19, 2019 Kolejny problem. Głosy gości w artach niekoniecznie widoczne są na forum (drugi wpis po Przemku): https://kopalniawiedzy.pl/Bryan-Mestre-jezioro-Alpy-globalne-ocieplenie,30408 vs Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted July 20, 2019 A to dopiero jest przedziwna sprawa, bo goście nie mogą komentować bez rejestracji. I to dwa posty gości. Nie mam pojęcia jak to się na stronie pojawia, a nie na forum. Może to znowu jakieś typki, co zakładają konto, piszą komentarz i zaraz potem proszą o usunięcie konta, aczkolwiek nie widzę by ktoś był usuwany ostatnio, nie widzę nic na liście postów usuniętych, ani w logach żadnych (tylko 3grosze jeden post edytował w tamtym temacie). Przejrzę jeszcze ustawienia grup i zostawię info @Webby Share this post Link to post Share on other sites
Astro 113 Posted January 17 Nie chcę zaśmiecać nowym wątkiem, ale obserwuję z niepokojem, że rzeczywistość z czasem na KW rozjeżdża się coraz bardziej... Może jednak warto powrócić do tego czasu na Ziemi, a nie tego z próbnika wysłanego przez KW, który orbituje już wokół α Cen? Share this post Link to post Share on other sites
wilk 94 Posted January 18 Podejrzewam, że ostatnia wizyta może dotyczyć faktu zalogowania/wylogowania się w serwisie, a nie otworzenia strony czy napisania postu.. Teraz wygląda to ok (10 vs 13 godzin). Share this post Link to post Share on other sites
Mariusz Błoński 133 Posted January 18 Miejmy nadzieję, że za kilka miesięcy takie problemy będą przeszłością. Zapożyczyliśmy się i powoli ruszamy z radykalną przeróbką KW Share this post Link to post Share on other sites
radar 75 Posted January 18 (edited) Ciekawe jest coś innego, ja w ogóle się nie logowałem (fizycznie) od dawna, ciasteczka się logują. Był restart kompa to i było logowanie. Normalnie komputer chodzi 24/7 więc tych logowań jest bardzo mało. Martwi mnie za to coś innego. Obsesyjne sprawdzanie logowań i czasów wypowiedzi innych forumowiczów może być związane z jakąś nerwicą natręctw. Mam nadzieję, że to nic poważnego lub wyleczalne ;P Edited January 18 by radar Share this post Link to post Share on other sites
cyjanobakteria 82 Posted January 18 Ktoś najwyraźniej ma Cię na radarze Pewnie są to boty Share this post Link to post Share on other sites
Jajcenty 272 Posted January 18 1 godzinę temu, radar napisał: Był restart kompa to i było logowanie. MOje ciastka trzymają przez restart. Trzymają na tyle długo, że już nie pamiętam hasła Jak się coś zepsuje to znowu czeka mnie sesja z Wilkiem - część serwisów poczty ma KW na czarnej przepraszam, na liście blokowanych nadawców. Share this post Link to post Share on other sites
radar 75 Posted January 18 Godzinę temu, Jajcenty napisał: MOje ciastka trzymają przez restart. A nie, u mnie to i nie tylko restart kompa, czy restart przeglądarki, ale nawet zamknięcie karty kasuje ciastka (fajny dodatek), ale skoro mam zawsze otwartą kopalnię to nigdy mi nie zniknie! (no dobra, poza restartami ) Share this post Link to post Share on other sites