wilk 100 Posted November 10, 2016 Zachęcam do zaglądania na zakładkę "Pytania i odpowiedzi", dyskutowania i udzielania odpowiedzi czy zadawania własnych pytań. Widzę, że pojawia się aktywność, ale fajnie jakby była większa, szczególnie ze strony osób, które mogłyby służyć pomocną odpowiedzią. Szkoda trochę, że nie wyświetlają się powiadomienia tudzież nie da się obserwować jej ogólnie (trzeba oddzielnie oznaczać poszczególne pytania, które nas zainteresują) więc trzeba pamiętać, by odwiedzać ją czasem… Share this post Link to post Share on other sites
Guest Astro Posted November 11, 2016 Popieram i również zachęcam do zaglądania, dyskutowania, a szczególnie udzielania odpowiedzi. Również jest mi szkoda, że nie bardzo to w ogóle widać. Szanowni Koledzy! Czy tylko ja muszę się mordować? http://forum.kopalniawiedzy.pl/questions/7-winda-kosmiczna/ Share this post Link to post Share on other sites
thikim 116 Posted November 11, 2016 Gdyby ta zakładka ukazywała się na głównej (tam gdzie tematy z forum) to by nie trzeba było zachęcać. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Astro Posted November 11, 2016 to by nie trzeba było zachęcać Masz rację. Mówiliśmy o tym już kilkukrotnie. Share this post Link to post Share on other sites
wilk 100 Posted November 12, 2016 Gdyby ta zakładka ukazywała się na głównej (tam gdzie tematy z forum) to by nie trzeba było zachęcać. Ależ jest link na głównej. Proponowałem dodanie osobnego boksa jak np. „Wywiad”/„Artykuły” czy wręcz wyświetlanie ostatnich odpowiedzi jak ramka „Forum”, ale to już zadanie dla Webby'ego na jakąś przyszłą aktualizację. No tak, i już psują… ;-) Proszę używać tamtego działu do zadawania pytań i udzielania odpowiedzi innym, jeśli jesteśmy w stanie. Dalsze wyjaśnienia, pytania pomocnicze itp. — ok, ale wszelkie wypowiedzi nie na temat (pogaduszki) lub wprowadzające w błąd będą stamtąd usuwane. Nie mylcie tego z „Luźnymi gatkami”. Share this post Link to post Share on other sites
glaude 40 Posted November 12, 2016 To ja mam pytanie z innej beczki. Co z pytaniami, a raczej odpowiedziami na nie, które zadawaliśmy kilka miesięcy temu pewnemu doktorowi neurobiologii? Na razie na witrynie wiszą od dawna "grzyby". Share this post Link to post Share on other sites
wilk 100 Posted November 12, 2016 Z tego co wiem z jedną osobą kontakt się urwał czy też się wycofała, a człowiek, któremu zadawane były pytania odnośnie wypraw/socjologii pojechał na ekspedycję i kontakt też się w sumie urwał chyba. Coś niestety pod górkę z tymi wywiadami. Nieśmiałość forumowiczy w zadawaniu pytań także nie sprzyja. Share this post Link to post Share on other sites
TrzyGrosze 67 Posted November 12, 2016 Nieśmiałość forumowiczy w zadawaniu pytań także nie sprzyja.Więc warto to zanalizować.Moim zdaniem wiedzę ogólną chłoniemy biernie, a wątpliwości w interesujących na co dzień nas dziedzinach staramy się wyjaśniać natychmiast.Możliwości są. Natomiast w nowym temacie....nawet nie wiadomo, o co pytać. Może najpierw autorskie prowadzenie w temat, które zrodzi wątpliwości i pytania się posypią. Share this post Link to post Share on other sites
wilk 100 Posted November 12, 2016 Uściślę może tylko, że powyżej chodzi mi o zadawanie pytań do wywiadów, nie w tej zakładce. Niestety jak obserwuję prośba o pytania wisi często długo bez echa, aż w końcu pojawiają się pytania od samego Mariusza/Ani. A stawiać pytania przecież można do woli, bo one i tak podlegają potem selekcji i dopiero wówczas są przesyłane. Share this post Link to post Share on other sites
TrzyGrosze 67 Posted November 12, 2016 To ja też siebie uściślę: najpierw autorskie wprowadzenie zaproszonego gościa w temat, a potem z nim wywiad ze zgłoszonymi pytaniami. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Astro Posted November 12, 2016 Myślę, że może to kwestia faktu, iż zarówno pytania do potencjalnych wywiadów jak i "Pytania i odpowiedzi" niezbyt rzucają się w oczy; zwłaszcza forumowiczom, którzy nie wchodzą na forum regularnie 3 razy na dobę. Nie sądzę by dobrą metodą było sprawdzanie za każdym wejściem konkretnego pytania, by zobaczyć czy ktoś czegoś nie napisał.Przy okazji, skoro tak rozmawiamy, to czy po roku pojawi się jakiś nowy konkurs?http://kopalniawiedzy.pl/konkursyNie wiedziałem też, że trzy konkursy są aż tak leciwe: Data zakończenia: 1970-01-01 TrzyGrosze: pomysł z wprowadzeniem bardzo dobry. Share this post Link to post Share on other sites