Jump to content
Forum Kopalni Wiedzy
Sign in to follow this  
KopalniaWiedzy.pl

Jeszcze jeden pomysł na reklamę

Recommended Posts

Firma Smartclip we współpracy z Instytutem Fraunhofer zaprezentowała nową technologię wyświetlania reklam. Technologia ta działa jedynie na cyfrowych odbiornikach telewizyjnych i wykorzystuje Hybrid broadcast broadband TV (HbbTV). Standard ten pozwala na łączenie przekazu telewizyjnego z danymi z internetu. Technologia opracowana przez Smartclip umożliwia wyświetlanie reklam w czasie, gdy odbiornik jest włączany lub gdy użytkownik zmienia kanał.

Dzięki naszej technologii cyfrowa reklama może trafić na ekrany telewizorów, a jednocześnie zachowa wszelkie zalety reklamy online. Pozwala bowiem na określenie przez reklamodawcę takich parametrów jak częstotliwość wyświetlania temu samemu użytkowkowi, precyzyjne określenie do kogo reklama ma trafić itp. itd. - czytamy w oświadczeniu firmy. Smartclip zapewnia, że jego technologia nie zbiera informacji o użytkowniku, ale nadawcy telewizyjni mogą przekazać do Smartclipa takie dane jak np. kod pocztowy odbiorcy, co pozwoli na lepszą lokalizację reklam.

Testy technologii Smartclipa trwają już w Niemczech. Nie wiadomo, kiedy wspomniane reklamy pojawią się w innych krajach.

« powrót do artykułu

Smartclip umożliwia wyświetlanie reklam w czasie, gdy odbiornik jest włączany lub gdy użytkownik zmienia kanał.

Już i tak w niektórych odbiornikach wkurza mnie czas włączania/przełączania, to teraz będzie się przełączać 20 sekund...

Dobrze, że HbbTv można wyłączyć :). Osobiście skorzystałem z tego może 2-3 razy, bardziej żeby zobaczyć jak to działa. Najciekawsza implementacja jaką widziałem do tej pory była w TVP podczas MS2014 w piłce nożnej, gdzie można było obejrzeć najlepsze fragmenty meczów :). Aktualnie mam włączone HbbTv, ale nie będę tęsknił jak wprowadzą tego typu reklamy i trzeba będzie wyłączyć tę funkcję :).

Era "przerywamy blok reklamowy, aby nadać film" jeszcze bliżej. ;)

Smartclip zapewnia, że jego technologia nie zbiera informacji o użytkowniku

Ależ oczywiście, że im wierzę.

Ależ oczywiście, że im wierzę.

Wilk, zabrzmiało to zbyt poważnie. Zabrakło chyba czegoś takiego:

(:D :D :D :D :D)!

Tu wykrzyknik rozumiem jako silnię. :)