Skocz do zawartości
Forum Kopalni Wiedzy
KopalniaWiedzy.pl

Rekord o smaku cappuccino

Rekomendowane odpowiedzi

Zagrzeb stał się niedawno mekką chorwackich baristów, których ponadtysięczny tłum próbował zaparzyć największe na świecie cappuccino. Rekord został pobity, nie wiadomo tylko jak z konsumpcją, bo filiżanka o pojemności 2012 litrów stanowi nie lada wyzwanie nawet dla najzagorzalszych miłośników kofeinowego naparu.

Bariści obsługiwali 22 ekspresy i po 3 godzinach z niewielkim okładem uzyskali wzorcowe cappuccino z pianką ze spienionego mleka. Sponsorem wydarzenia była austriacka firma Julius Meinl, która w ten spektakularny sposób postanowiła uczcić 150-lecie swojego istnienia.

Przed 3 laty w Pradze 80 baristów osiągnęło ponoć jeszcze lepszy pojemnościowo wynik 2117 l, jednak nie był on certyfikowany przez Księgę Rekordów Guinnessa. Mamy do czynienia z nową kategorią, w przypadku której przygoda dopiero się zaczyna...

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zupełnie bez sensu… To wygląda na zlewkę z setek filiżanek, a nie jedno cappuccino zaparzone w wielkiej filiżance. To tak jakby powiedzieć, że człowiek pobił rekord skoku wzwyż na 100 m, tylko dlatego że podskoczył 1000 razy na wysokość 10 cm.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Matsukawa

Faktycznie, ostatnie kadry tego filmiku pokazują coś, co przypomina bardziej osadnik z oczyszczalni ścieków. I rzeczywiście, wątpliwe jest, aby kogokolwiek zachęcało to do konsumpcji.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...