Jump to content
Forum Kopalni Wiedzy
Sign in to follow this  
macintosh

Pytanie do mikroos'a ;)

Recommended Posts

Bardzo nie lubię publicznego wywoływania do tablicy - to taka prywatna uwaga. Jeśli masz pytanie konkretnie do mnie, pytaj na priv (chociaż nie jestem ekspertem i nie widzę powodu, dla którego akurat ja i tylko ja miałbym odpowiadać).

Jeśli chodzi o "witaminę B17", nie są mi znane żadne wiarygodne wyniki jej skuteczności.

Polecam lekturę publikacji z Pubmedu: http://www.pubmed.com

Będąc w domu na Święta dorwałem czasopismo typu Nieznany Świat czy inny Nexus i w ostatnim numerze jednego z nich był właśnie artykuł o rzeczonej witaminie, skąd prawdopodobnie wziął się pomysł na omawianego demota. Są to periodyki- delikatnie mówiąc- mało wiarygodne, żerujące na emocjach, w znakomitej większości nie przedstawiające absolutnie żadnych dowodów na postawione tezy, więc do tych rewelacji podchodziłbym z wielkim sceptycyzmem.

Dziki za odpowiedź ;) i przepraszam za wywołanie do tablicy :P

Wygooglowałem i zobaczyłem, że temat był poruszany raczej na stronach o tematyce leczenia alternatywnego/naturalnego/ezoterycznych i  ciekawostkowych. A szkoda, bo cud fajny :D

Cuda przeważnie są fajne, kiedy pisze sie o nich w Internecie albo opowiada w kościele. Problem w tym, że życie jak na złość nie chce być równie cudowne.

poproszę trzy kilo pestek jabłek, pół kilograma fasoli i metr kwadratowy trawnika;)